Alla inlägg under maj 2009

Av A-Team - 19 maj 2009 15:27

Så var det då äntligen dax att kunna lägga in några små bilder på Guldkullen 1vecka nu kommande natt:) Dom är så himla fina och ja än sålänge blir det ju bara mamma Pepper som gäller. Det är både lugnt och faktiskt "gåpåigt" från valparnas håll redan(gott tecken). Här kommer albumlänken Valparna

..................................................
.......................................
Flisan
Vi hade glädjen att ha Flisan här ifrån fredag till söndag! Flisan som inte bara är lika sin far som liten utan även gör allt som sin far... en liten kopia.
..................................................
......................................


Tisdag kväll är det viltspår med Sam(Jazzo) och Majvor(Mimmi)... Mimmi har tagit spår förr men det var ett år sedan så det skall bli spännande att se hur det kommer se ut nu! För Sam och Jazzo är det 1:a spåret så det blir spännande... rapport följer:)

må gott

Av A-Team - 14 maj 2009 22:51

Sant, kursen är inte för nybörjare utan för precis den grupp vi satt ihop - en perfekt kombination av duktiga entusiastiska och framförallt engagerade goldenägare. För oss blev det en fantastisk kväll (och vi tror för förare & goldisar också) eller kanske för att utrycka oss rätt så var det stora glädjebubblor i luften. Ja var superstolta över den tid och det engagemang ni lagt ner under 2008 och nu lägger under 2009=) Det roliga här är att det handlar om nybörjare från start och att ni kanske inte har en aning om hur sök, dirigering, spontana viltupptag, avlämningar osv brukar se ut och ni kanske tycker att det borde vara ännu bättre? Om vi gör dubbelhopp så förstår ni;) Så tack för en toppenkväll och så så så synd att jag inte kunde vara med kameran överallt(tack Jeppe för några riktigt fina bilder).
Jeppe/Githa-Chivas, Sam-Jazzo, Janne-Ebba, Göran i dubbelt med Buster & Ella:-) Vi ser fram emot ert nästa kurstillfälle!
..................................................
...............................
Tack Göran för namnen till valparna - dom var ju rena Guldfynden=) Dom tar vi - ska bara leka med namnen och se vilka av dem de blir;)
..................................................
...............................
Bilder kommer såklart - fast något efter som vanligt;)

Av A-Team - 13 maj 2009 08:24

Det blev en sömnig dag men det var bara att hålla igång med skolor och evenemang som hör till innan skolavslutningar och sedan få se Chivas(med Jeppe & Githa) ta sitt andra spår! Chivas vill gärna hålla koll på allt men ikväll hade poängen trillat ned och han gjorde ett riktigt bra spårjobb:) KUL!!! Imorgon torsdag ses vi på apporteringskursen!
..................................................
..........................
Pepper med nyfödda guldkullen

Pepper startade inte förrän mitt i natten och vi skriver tidig morgon och resultatet blev 5 härliga valpar och varje gång en valp kom så var det "OJ vilken kraftfull valp":) Storlek på  nyfödd valp har inget att göra med hur de blir som vuxna men vi kan förstå det blev mage av sådana *små* go´bitar. Just nu ligger de hos mamma och äter för fullt precis som de gjort ända från den stund de kommit ut...

må gott

Av A-Team - 12 maj 2009 15:42

SuperduperSTORTgrattis till Anna med Saga(W-g Guldkremla) första starten på officiellt jaktprov resulterade i en väldigt fin 2:a! Det här var himla roligt och vi tvekar inte en sekund på att 1:an kommer ramla in för dessa två:)
Åh så KUL!!!(vilken jättehärlig dommarkritik)
..................................................
................
Medans vi öppnade Annas mail ligger Sagas syster Pepper i valplådan och flåsar... vi får se vilken tid första bebben kommer och håller tummarna för att det skall gå bra.

Av A-Team - 10 maj 2009 11:49

Grattis Lisa med Spice(W-g Chai Spice) ni är SÅ himla duktiga! Precis som du skriver... han är bara 2 år och redan (obs. detta är Bruksspår ej Viltspår)ja allaredan har du jobbat honom till Eliten:) så otroligt duktigt!
Vågar man skriva grattis till "vad nu resultatet blev" i Lydnadsklass 3 i fredags?
Ni placerade er ju dock som 2:a bästa ekipage där;) Otroligt duktiga!
..................................................
.................................
Grattis skickas till Andrea med Goliath(W-g Goliatmusseron) där det blev ett 2:a pris i Elit lydnad i söndags=) Följ Andrea's egen blogg om både sina tankar-träning-SBK:s Talanggrupp i lydnad - hon skriver på ett härligt sätt som gör det inspirerande att läsa. *Andrea's Blogg*
..................................................
.................................
Tindra, Sindy, Flisan, Chelsea
4 duktiga valpägare från Higgins/Tikkakullen på Grundkurs-valp och inte bara att ni har intresse nog att komma och träna er själva rätt utan eloge till att några av er har 10 mil att åka enkel resa!
Bara det är beundransvärt!
Att ni sedan är duktiga och redan har påbörjat grundjobb med era valpar var tydligt. Här kommer albumbilder ..................................................
......................
Pepper med valpmagen

Vi vet att ni väntar - och likadant gör vi - den enda som kopplar av och tar dagarna som de kommer är blivande mamma Pepper;) Men håll kollen... inom några dagar bör vi få se dem.

må gott och ta hand om varandra

Av A-Team - 8 maj 2009 18:57

Lördag tävling (dock inte inom hundvärlden) söndag Valpkurs/Grundkurs vilket alltid är lika roligt:)

Prince & Sanni

Nu har vi skickat ut kursanmälan till de vi vill ha i vår specialgrupp. Nu är det upp till er som fått mailet att ta beslut - vi fortsätter även om det så bara skulle bli 2 i gruppen(men vi tror ni blir fler) ;)

..................................................
....

Valpväntan... idag var det 9 fulla veckor från 1:a parning Pepper/Imze men då det blev fler parningar med mellandagar så vet vi inte exakt vilken dag/natt valparna kommer. Vi uppdaterar här samt skickar ut mail till er som skall ha valp direkt då valpningen är igång samt då den är avslutad.

Lev väl

Av A-Team - 6 maj 2009 18:39

Fanni (hoppas jag stavar rätt nu) en Slovensky Kopov med husse Bernard gjorde ett kanonfint första viltspår. Kul att se hur andra raser arbetar:)
Hur Chivas skulle jobba på sitt första spår var osäkert men med den otroliga nyfikenheten(Jesper o Githa får vara beredda på många överraskningar med den killen) johodda Chivas löste spåret jättefint han med och med ett par spår till i ryggen så kommer de snart ta anlagsklassen. Härlig Golden Chivas och måste ge beröm till husse o matte där som gör ett otroligt bra arbete med honom! Han har mognat på mycket senaste månaden och är en underbar apportör som vi? kanske (hoppas) får se ute på jaktprov framöver.
Bilder kommer

må väl

Av A-Team - 3 maj 2009 15:38

Ja det var ord och inga visor minsann... idag "söndag förmiddag" vågar vi skriva vi har sett de absolut bästa kurshanar vi haft i apportering! Vi skulle avsluta med söket... Hoppas Sam, Ghita och Jesper förstod - det vi såg? ;)
Nu kör vi vidare med den grupp som jobbar mot jaktprov! Vi skickar mail till den gruppen! kurser@live.se
.......................................
Husse får kela med den underbara goa mage Pepper bär och Nu växer den för varje dag! större idag än igår... mys o snart dax! 10-12maj tror vi;)
VALPAR
Pepper en vecka kvar till valpning

..................................................
........................
Söndag eftermiddag: Eva & Leo gick spåret på en bra tid... så nu är det anmälan till prov:)

Eva och Leo
SUVERÄN HELG
............................................
Spårkurs onsdag denna vecka/ full kväll
Torsdag NY kursstart - Apportering för prov!
............................................
Må gott - ta hand om varandra

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards